Een inbraakwerende kluis kopen

      Reacties uitgeschakeld voor Een inbraakwerende kluis kopen

Wil je een inbraakwerende kluis kopen maar weet je niet waar je op moet letten? Er is veel keuze op het gebied van inbraakwerende kluizen, wat de keuze van een geschikte kluis lastig maakt. Het kiezen van de juiste kluis vergt enige voorbereiding. Met deze tips vind je een inbraakwerende kluis die past bij jouw situatie.

Waardeberging

Hoeveel geld wil je opbergen in je kluis? Het is van belang om hier over na te denken voordat je een kluis aanschaft. De meeste inbraakwerende kluizen hebben een waardeberging. Dit kan bijvoorbeeld €5.000,- zijn, maar ook €10.000,-. Kluizen met een hogere waardeberging zijn over het algemeen duurder. Als je een kluis hebt met een waardeberging van bijvoorbeeld €5.000,- dan kun je tot €5.000,- aan contanten in de kluis bewaren. Dit bedrag krijg je bij diefstal terug van de verzekering. (let op: Wel altijd vooraf overleggen met de verzekeraar).

inbraakwerende kluizen

Sleutelslot of elektronisch slot

Inbraakwerende kluizen zijn beschikbaar met sleutelslot of elektronisch slot. Bij een kluis met een sleutelslot is deze te openen met een sleutel. Een beperkt aantal personen bezit een sleutel en kan de kluis openen. Let er goed op dat je de sleutels op een goede plek bewaart. Wil je dat meerdere mensen gebruik kunnen maken van de kluis? Dan is het een idee om een kluis met een elektronisch slot aan te schaffen; in dit geval is er geen sleutel nodig. Veel kluizen met een elektronisch slot beschikken over een noodsleutel, zodat deze in geval van nood ook te openen is zonder stroom.

Een brandwerende kluis?

Wil je dat je spullen zowel worden beschermd tegen diefstal als tegen brand? Er bestaan kluizen die zowel brandwerend als inbraakwerend zijn. Deze kluizen bieden naast bescherming tegen diefstal ook bescherming tegen vuur; deze zijn 30 minuten, 60 minuten of 2 uur bestand tegen brand.